Genel Genel Kültür

Google da Her Şeyin Cevabını Bulabilir miyiz?

Google da Her Şeyin Cevabı Var mı?
Tarafından yazılmıştır Halil Durmuş

Google da her şeyin cevabını arıyoruz. Google dünyanın en büyük şirketlerinden birisi. Buna şaşmamak gerek çünkü Google olmadan internete rahatça erişmemiz mümkün olmuyor.  Dünyanın en gelişmiş arama motoru kabul edilen Google, neredeyse aklımıza takılan tüm sorulara cevap bulabileceğimiz engin bir kaynak.

Bir kelimenin doğru yazılışı, bir restorana nasıl gidileceği, özel ürünler satan bir dükkan ya da bir dağın kıyısındaki çok bilinmeyen bir gölün adı. Her ne arıyor olursanız olun ilk yapacağınız şey Google başvurmak. Forbes’un verilerine göre Google’da her saniye ortalama 40 bin arama yapılıyor. Bu, günde 3,5 milyar arama anlamına geliyor.

Google da her şeyin cevabını arıyor ve Youtube da gülüyor ve eğleniyoruz. Bunlar bize bu son 15 yılın getirdikleri. Farkında değiliz ama hayatımız kökten değişti.

Hayatınızda harika şeyler başarmak istiyorsanız öncelikle kendinize doğru soruları sormanız gerekiyor.

Bu soruların bütününe aformasyon veya soru ile sorgulama diyoruz. Ben size neden okyanuslar mavi dediğim zaman sizin aklınıza bir okyanus resmi gelecek ve beyniniz cevaba odaklanacak.

Yapmak istediğiniz şeylere de böyle odaklanabilirsiniz. Mesela nasıl harika bir iş kurabilirim diyerek bunu her gün sorabilirsiniz.

Bu sorular bilinçaltınızın çözmesi gereken problemler olarak ortaya çıkacaktır.

Unutmayın siz soruları sormadan cevap alamazsınız. İlk kural soru sor. Sonra cevapları al. Unutmayın cevaplar mutlaka sizi bulacaktır…

Google now many things

 bir atasözü gibi Google pek çok şey biliyor evet ama gerçek cevaplar siz de saklı…

Yazar hakkında

Halil Durmuş

1996 yılının Mart ayında Trabzon’da dünyaya geldim. Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Web sitemde ilgimi çeken konuları araştırarak yazılar paylaşıyorum.

Yorum Yap