Genel Teknoloji

Katlanabilir Ekranlı Cep Telefonları

Katlanabilir Ekranlı Cep Telefonları
Tarafından yazılmıştır Halil Durmuş

Katlanabilir telefonları tüketicilerin ellerine almak için büyük bir bekleyiş var. Daha büyük bir ekrana katlanan bir akıllı telefon fikri, hem kullanıcılar hem de telefon üreticileri için rüya gibi bir ürün oldu. Şimdi, gerçek esnek ve katlanabilir ekranlara sahip telefonlar nihayet gerçekleşiyor. En büyük sorun şu anda çok pahalı olmaları. Bu yazıda, piyasadaki mevcut katlanabilir telefonlara ve gelecekte göreceğimiz şeylerin hızlı bir önizlemesine bakacağız.

1. Samsung Galaxy Fold

Kasım 2018’in başlarında, yıllık geliştirici konferansında, şirket ilk tüketici katlanabilir ekran telefonunun tanıtımını yaptı. Şubat 2019’da Ambalajsız basın etkinliğinde Samsung, resmi adı Samsung Galaxy Fold ile birlikte katlanabilir telefonu hakkında daha fazla bilgi açıkladı .

Samsung Galaxy Fold katlanabilir telefon

2. Samsung Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip, Samsung’un geçen yılki Galaxy Fold’dan sonra katlanabilir bir telefon yapmaya yönelik ikinci girişimidir. Z Flip, ilham için dünün (ve muhtemelen Motorola’nın katlanabilir Razr) telefonlarında çizim yapan Fold’dan çok farklı bir form faktörü kullanıyor. Z Flip, 6.7 inçlik bir ekranı ortaya çıkarmak için açılır.

Samsung Galaxy Z Flip katlanabilir telefon

3. Motorola Razr 2019

Motorola Razr , 2004 yılında ilk kez piyasaya sürülen klasik Razr V3 mobil flip telefona benziyor. o klasik flip telefon gibi görünüyor, ama yaklaşık 14mm orijinal kadar ince. Bununla birlikte, retro kapaklı gövdesinden açıldığında, büyük bir 6.2 inç 21: 9 ekran ortaya çıkarır. Katlandığında, bildirimleri kontrol etmek, medyayı kontrol etmek ve daha fazlasını yapmak için dışarıda hala 2.7 inç kare bir ekran kullanabilirsiniz. 16MP arka kamera, telefon katlandığında öne bakan bir kameraya dönüştüğü için küçük ekranı kullanırken bile özçekim yapabilirsiniz.

Motorola Razr 2019 katlanabilir telefon

4. Huawei Mate XS

Mobil Dünya Kongresi’nde 2019 : Huawei resmen ilk katlanabilir telefonu açıkladı Huawei Mate X . Tasarımı açısından Galaxy Fold’dan farklı bir yaklaşım aldı. Ekranı telefonun gövdesine sarıldı ve katlandığında büyük bir tablete dönüştü. Birkaç aylık gecikmelerden sonra, Huawei Mate X Kasım ayında, ancak sadece Çin’de satışa çıktı. ABD’nin Huawei’deki mevcut ticaret yasağı nedeniyle Google Mobile Services ile birlikte gönderilmedi.

Huawei Mate XS katlanılabilir telefon

Katlanabilir Telefonların Geleceği

Esnek ekranlı katlanabilir telefonların geleceği nasıldır? TCL son zamanlarda bize iki olası yeni tasarıma bir göz attı . Bunlardan birine Üç Katlı katlanabilir konsept cihazı denir. Telefonun kendisi birbiri üzerine yığılmış üç telefon gibi kalın. İki menteşesi bir akordeon gibi katlanmasına neden olur ve 10 inç büyüklüğünde tablet büyüklüğünde bir ekranla sonuçlanır.

TCL Rollable Concept Gif

Diğer TCL konsepti de katlanabilir bir telefon değil. Dönebilir bir telefon. Standart bir akıllı telefon gibi görünüyor, ancak içindeki esnek tasarımı soldan sağa doğru açabilirsiniz. Bu, telefonun ekranının büyümesine neden olur.

Bu konsept telefonlardan herhangi birinin piyasaya sürülmesinden çok uzak olsa da, katlanabilir telefon pazarında üzerinde çalışılmakta olan bazı yeni yenilikler olduğunu bilmek güzel. Hangisinin en başarılı olacağı sadece zaman gösterecek.

Kaynakça: Androidauthority, Tomsguide, Samsung, Huawei, Motorola

Yazar hakkında

Halil Durmuş

1996 yılının Mart ayında Trabzon’da dünyaya geldim. Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Web sitemde ilgimi çeken konuları araştırarak yazılar paylaşıyorum.

1 Yorum

Yorum Yap